Her ilde belirli sayıda noterlik bulunur. Bu noterlikler genel anlamda hafta içi sabah 09.00 akşam 17.00 saatleri arasında mesai yaparlar. Öğlen 12.30’da noter ve personel yemek molası verir ve bu mola 13.30’a kadar devam eder. Hafta sonu noterlikler kapalıdır. Resmi takvimde bulunan tatil günlerinde pek çok devlet kurumu veya özel işletme gibi noterlikler de görev yapmazlar.
Her noterlik dairesinde görev yapan bir adet noter bulunur. Geri kalan personel ve katiplerin noterlik yetkisi yoktur. Bu sebeple noter yerinde bulunmadığı müddetçe işleminizi yaptıramazsınız. Mutlaka o noterlikten sorumlu olan noterin makamında bulunması ve belgelerinizi imzalaması gerekmektedir. Noterlik dairesi çalışma saatlerinde açık olsa bile noter yerinde bulunmazsa beklemeniz gerekir. Özel durumlarda noter inisiyatif kullanarak çalışma saatlerini esnetebilir ve mesai saatleri dışında da işlemleriniz yürütülebilir, fakat böyle bir zorunluluğu yoktur.
Her şehirde belli sayıda noter vardır. Her noterlik dairesinde çalışan yalnızca bir noter bulunur. Noterin şahitlik edip imza atması gerektiğinden başvuran herkesle tek tek ilgilenir. Bulunduğunuz noterlik dairesinin yoğunluğuna göre noterin ilgilendiği kişi sayısı artacağından sıra beklemeniz gerekebilir. Belgelerin düzenlenmesi, notere ödeme yapılması, noterde kalacak nüshanın hazırlanması, belgenin mühürlenmesi gibi pek çok aşama olacağından ve bu aşamalardan herkesin geçmesi gerektiğinden dolayı bekleme süreniz noterlik dairesinin yoğunluğuna göre değişkenlik gösterebilir. Her koşulda halletmeniz gereken pek çok evrak işi olduğundan noterlik dairesine erken gitmeniz tavsiye edilir.